Tagi

Final Fantasy XIII-2 (2012) PAL.XBOX360-COMPLEX

Dodał: PiratXXIw. | Gry na Konsole » Gry XBOX 360 | Wyświetleń: 8471 | 27 Styczeń 2012 18:37

Dot

pobierz teraz

Dot2

-

Final Fantasy XIII-2 (2011) PAL.XBOX360-COMPLEX

OPiS / iNFO

Bezpośrednia kontynuacja Final Fantasy XIII – popularnej gry jRPG autorstwa studia Square Enix. Tytuł stanowi rozwinięcie wątków rozpoczętych w trzynastej odsłonie popularnej serii i opowiada o dalszych losach bohaterów tej pozycji. Najnowsza produkcja poprawia największe bolączki poprzedniczki i rozwija sprawdzone pomysły.

Final Fantasy XIII-2 to kolejna część niezwykle popularnego cyklu reprezentującego gatunek jRPG. W przeciwieństwie do większości odsłon serii, tym razem nie mamy do czynienia z odrębną historią. Zamiast tego, studio Square Enix postanowiło kontynuować wątki rozpoczęte w Final Fantasy XIII i jeszcze raz zaprezentować graczom doskonale znanych bohaterów. Głównymi producentami najnowszej produkcji pozostali Motomu Toriyama oraz Yoshinori Kitase, odpowiadający za stworzenie pełnoprawnej „trzynastki”.

Akcja gry toczy się kilka lat po tym, jak Lightning wspólnie ze swoimi towarzyszami uratowali Cocoon. Ludzie na nowo zaczęli zaludniać Gran Pulse i zniszczony świat zaczyna się powoli odbudowywać. Sama Lightning niestety zaginęła i wiele osób uważa ją za zmarłą. Odszukać ją postanawia siostra Serah, która nie potrafi pogodzić się z jej stratą. Istotną postacią w tej opowieści jest Noel, podróżnik w czasie, który pojawia się w momencie, gdy miasto Neo Bodhum zostaje zaatakowane przez potwory, a Serah znajduje się w niebezpieczeństwie. To właśnie ta dwójka odgrywa główne role w tej odsłonie, choć tajemniczy młodzieniec nie wie zbyt wiele o wydarzeniach mających miejsce kilka lat temu. W ten sposób nowi gracze mogą łatwiej poznać fabułę Final Fantasy XIII, jako że w grze nie brakuje retrospekcji.

Istotnym elementem budującym Final Fantasty XIII-2 są podróże w czasie, możliwe dzięki użyciu Historia Crux, czegoś w rodzaju zbioru portali, prowadzących do różnych czasoprzestrzeni. Noel stopniowo odkryje przed nami tajemnice tego fenomenu, co pomoże znaleźć Lightning.

Twórcy posłuchali krytycznych uwag fanów i tym razem w czasie rozgrywki zwiedzamy bardziej rozległe lokacje, z rozbudowanymi miastami i licznymi mieszkańcami. Postacie NPC w bardziej dynamiczny sposób reagują na pogodę – gdy zaczyna padać, ukrywają się w zadaszonym miejscu. Same dialogi są teraz bardziej nieliniowe, co prowadzi do jednego z kilku dostępnych zakończeń. Wprowadzony został także system Live Trigger, który polega na tym, że zestaw możliwych do wypowiedzenia kwestii różni się za każdym podejściem do zabawy.

System walki wygląda podobnie jak w trzynastej odsłonie. Główne różnice polegają na tym, że Noel jest łowcą potworów z Gran Pulse, w związku z czym nowością jest możliwość „zapraszania” do drużyny pojmanych stworzeń. Wybrana bestia - w ekipie w danym momencie może być tylko jedna - poprzez udział w walkach zbiera doświadczenie. Oczywiście nie brakuje momentów, gdy tradycyjnie dołączy do nas trzeci wojownik. Postanowiono także urozmaicić walkę, poprzez zaimplementowanie systemu Quick Time Eventów.

Oprawa graficzna nie zmieniła się zbyt mocno i dalej stoi na podobnym poziomie. Za stworzenie muzyki ponownie odpowiada Masashi Hamauzu, kompozytor ścieżki dźwiękowej do poprzedniej odsłony.

DANE TECHNiCZNE / RELEASE iNFO
RELEASE: Final.Fantasy.XIII-2.PAL.XBOX360-COMPLEX

REGiON: PAL
JĘZYK: ENG
ABGX360: http://tnij.org/o5di

OPiS UPLOADU
WAGA: 8,9 GB
KOMPRESJA: .RAR
ZAWARTOŚĆ UPLOADU: .ISO i .DVD
WERSJA JĘZYKOWA: ENG
DANE NAPRAWCZE: 1%
HASŁO: BRAK / NO PASSWORD

POBiERZ / DOWNLOAD

MOŻNA POBiERAĆ NAPRZEMiAN
ALL LiNKS ARE iNTERCHANGEABLE

PARTY SPAKOWANE PO 500MB
BEZ HASŁA / PODWÓJNiE SPAKOWANE / 1% DANYCH NAPRAWCZYCH

Uwaga! Tekst widoczny tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Nie masz konta? Zarejestruj się za darmo!
----------------
This content is visible to registered users only! Plese login or register!

BEZ HASŁA / 1% DANYCH NAPRAWCZYCH / MOŻNA POBiERAĆ NAPRZEMiAN

-

Dot

pobierz teraz

Dot2

Jesteś nie zalogowany ! Musisz być zalogowany żeby zobaczyć całą publikację ! Nie masz konta ? Zarejestruj się za darmo !
  | Komentarzy: [164] | Drukuj

Uploader
brawo
Moderator
Final Fantasy XIII-2 (2011) PAL.XBOX360-COMPLEX

Tech:

Region: PAL
Język: MULTI5, eng jest, czy PL nie wiadomo póki co.
Wymaga LT 3.0

----------------

Bez hasła.
Użytkownik

DANE TECH. + OPIS PLIKU

Wydanie: Final.Fantasy.XIII-2.PAL.XBOX360-COMPLEX

Język: eng
Hasło: brak
Zawartość: .iso / .dvd / .txt
Kompresja: .rar
Dane naprawcze: brak

region: pal
abgx360 > http://wyslijplik.pl/download.php?sid=9lpoGPcK (html, zapisz i odpal)
screeny > http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=10473&GRA=16138

PLIKI PODZIELONE PO 1024 MB
MOŻNA POBIERAĆ NA PRZEMIAN l POJEDYNCZO SPAKOWANE l BEZ HASŁA

----------------

Zobacz inne moje newsy na EXSite.pl (od 18 lat)

Super Uploader
ok
Użytkownik
Notes

prepatched and tested on LT 3.0, JTAG and RGH Boxes Enjoy

Ciekawe czy pójdzie na LT 2.0.
Użytkownik
Acta nie przeszkodzi? ;)
Użytkownik
Czyli jak mam LT 2.0 to teraz żadna nowa gra mi nie pójdzie ?
Uploader
tygrytron40,
Raczej nie, teraz trzeba mieć LT 3.0.
Użytkownik
PiratXXIw.
Zapodasz też w tej wstawce turbobit? wink
Użytkownik
ok
Uploader
ZDZISIU222,
Pewnie :)
Uploader
ok
Użytkownik
2012......
Użytkownik
strach troche pobierac gierki
Uploader
omen66616, Ponieważ?
Użytkownik
Ludzie nie panikować ACTA nie zostało jeszcze zaakceptowane przez nasz rząd a co za tym idzie nie weszło jeszcze w życie...
Użytkownik
Cytat: tygrytron40
Czyli jak mam LT 2.0 to teraz żadna nowa gra mi nie pójdzie ?

Jezei sciagniesz czysty obraz pod LT2.0 i nie przepuscisz go przez ABGX-a, to poleci na 2.0. jezeli przepuscisz przez ABGX-a, to moze wrzucic patcha do obrazu iso i poleci tylko na 3.0. Nie wiem czy jest sposob na wyjecie patcha i przywrocenie dzialania obrazu pod LT2.0??
Użytkownik
ACTA jeśli zostanie ratyfikowane wejdzie w życie w 2013 więc do tego czasu żadnych zmian u nas w internecie nie zobaczycie

Trzeba mieć do tego podstawkę FF Xlll??
Użytkownik
PiratXXIw.
Ej, miałeś też dać turbobit sad
Sorry, napisałem to zanim jeszcze dodałeś linki THX
Użytkownik
Undertaker The,
Żadnych zmian nie zobaczycie? XD

Sopa i pipa nie weszły w życie a jak odmienił się internet w USA w ostatnich dniach, co za tym idzie w sferze hostingowej na całym świecie.
Uploader
ZDZISIU222,
Masz, musiałem przecież zaupać :)
Użytkownik
Turbobit sciaga z max predkoscia konta na premium bo nie wiem gdzie kupic premium bo teraz beda wychodziły dobre gry na xbox360
Użytkownik
Mam pytanko jak sprawdzić Lt ? :D
Użytkownik
To ja mam takie pytanka: jak bede wgrywal lt 3.0, to najpierw wgrywac nowego dasha czy po zrobieniu lt 3.0? jak nie mam ihas to beda mi dzialac normalnie nowe gry? mam tylko wejscie ATA wiem ze przejsciowka jest z ATA -> SATA i jak kupie ihas to co bede musial zrobic (firmware, programy) i czym pozniej nagrywac plyty?

Serdeczne thx za odpowiedzi
Użytkownik
ziomol1,
Kupujesz nagryware iHas na allegro są już te z wgranym softem od c4va, potem wystarczy uzyć najnowszego ImgBurn i tyle wypala płytke do 100%. Osobiście i tak polecam RGH/JTAG cenowo wyjdzie podobnie i nie trzeba się srać z nagrywarkami/płytami (kasa zaoszczędzona)/nagrywaniem/flashami i innymi cudami ;p
Użytkownik
a jak nagrywa się gry przez RGH?
Użytkownik
ziomol1,
RGH = JTAG tj obraz .iso przepuszczasz przez program iso2god który robi paczkę gotową do wrzucenia na dysk konsoli np przez pendrive. Żadnych płyt wystarczy pendrive ale trzeba i tak trochę poczytać co to jest JTAG i jak się tego używa etc ;p a przeróbka RGH/JTAG wygląda tak że domontwują "hardware" na płycie konsoli, no i potem już można czarować bez płyt :P
Użytkownik
Takie pytanko...jakie serwery teraz śmigają najszybciej (chodzi oczywiście o premium)??
Użytkownik
Final Fantasy XIII-2 XBOX360 (2012), 7.84GB
Wydanie Complex.

Wielkość całości / do pobrania: 8030MB
Wielkość paczek: 1023MB (naprzemienne/kompatybilne)
Wielkość obrazu ISO: 8334MB (XGD3)
Ilość kompresji: 1 raz
Region: PAL
Dane naprawcze: brak
Hasło: brak
Wersje językowe: English, French, Italian, German, Spanish

abgx360:
http://www.abload.de/img/ff916k9jgf.png

----------------
Użytkownik
elamigos,
Premiera była przesuwana już się pogubiłem ile razy :D atm jest tak

07 marca 2012 ( światowa data premiery )
obecnie brak planów wydania ( data wydania w Polsce )
07 marca 2012 ( Europejska data premiery ) (PAL)
07 marca 2012 ( data premiery w USA ) (NTSC)
Użytkownik
Dante41k zmieniło się za sprawą zamknięcia Megaupload a nie za sprawą SOPA czy PIPA, prawie wszyscy inni właściciele większych serwisów hostingowych się wystraszyli i teraz można ściągać tylko swoje pliki np: filesonic
Użytkownik
próbował ktoś odpalić na LT 2.0 ??
Użytkownik
A za sprawą zamknięcia megaupload stoi nie kto inny jak właśnie te koncerny które napędzały sopy pipy akty i inne badziewia. Też bym zwinął interes jakby mnie straszyli obozem pracy w usia + stałe powiększenie średnicy zwieracza za sprawą ich kurortów wypoczynkowo-więziennych.
Użytkownik
gra, jest najlepsza ok
Użytkownik
wlasnie dziala na lt 2.0 ??? czy jak sie kupi ta nagrywarke ihas to bedzie dzialac na lt 2.0 czy tez nie ? czy woole wkolo wgrywanie nowego lt to stare gry niepojda now dziwne
Użytkownik
działa na lt 2.0???
Użytkownik
Witam.
Czy ktoś jest w stanie wrzucić parę gierek takich jak ( cod:mw3 assassin skyrim itp) na jeden i ten sam serwer obojętnie jaki?! od kiedy padł filesonic nie wiem z czego zasysac i w ktory w premium zainwestowac zeby do wiekszosci był dostep.
pozdrawiam
Użytkownik
mariuszsuchy RS jeszcze nie spotkalem gry ktorej by tam nie bylo...
Użytkownik
Obraz został przepuszczony przez ABGX 1.06 czyli na 2.0 nie zadziała. Musiał by to byc obraz który nie został przepuszczony przez nowego ABGXa by działał na 2.0
Użytkownik
Czyli jak mam w konsoli lt 3.0 to nagrywam normalnie i gram tak?A i czy trzeba mieć nagrywarke ihas czy możę być zwykła
Użytkownik
kogutix,
Mozesz nagrywac zwykla ale obraz nie nagra sie caly i bedziesz mogl grac tylko z plyty zeby grac z dysku trzeba miec nagrywarke iHAS
Użytkownik
dzieki ci ale powiem mi jeszcze po czytałem że teraz trzeba gry jeszcze patchować przez xbc czy coś.Czy wystarczy jak to ściagne i po prostu nagram
Użytkownik
kogutix,
Jezeli masz lto 3.0 to wystarczy ze przepuscisz przez nowego abgx z odpowiednimi ustawieniami i on sam juz wszystko zrobi potem nagrywasz normalna nagrywarka i grasz z plyty lub Ihas em 124b i grasz z twardego ta nagrywarka nagrywa dobrze tylko verbatimy a jezeli chcesz nagrywac calosc na innych plytach musisz miec scroshflashowana nagrywakre iHas 124 b na iHAS 524 b wtedy nagrasz na kazdej plycie bez bledow pozdro

Wstawka przerobiona juz na LT3.0 zeby grac na LT2.0 trzeba miec czysty obraz i przerobic wiec kto ma Lt 2.0 z tej wstawki nie zagra
Użytkownik
Nie musisz miec nagrywarki IHAS gra instaluje sie na dysk 100 %bez problemu
Użytkownik
http://jestemprzeciwacta.pl/
Użytkownik
PiratXXIw.
Wielkie dzięki za turbobit, ale jeśli mógłbym to poprosiłbym o to, aby pliki na turbobit, też były w paczkach, a nie wszystko w jednym pliku, ponieważ raz, że nawet na premce ciężko jest z tego uciągnąć prędkość łącza, więc można by było pobierać parę partów na raz, a dwa nie wiem czy tylko u mnie tak się dzieje, ale często przerywa mi pobieranie dużych plików z turbobit (tj. większych niż 1 giga) więc jeśli byłaby możliwość dodawania uploadu na turbobit również w paczkach, to byłbym wdzięczny wink
Użytkownik

----------------
Użytkownik
Czy moze ktos zapodac linki do LT 3.0?
Użytkownik
krystus22,
Tak gra zainstaluje sie na dysku w 100 procentach ale pograsz chwile i wyskoczy komunikat brak autoryzacji plyty
Użytkownik

Cytat: dragon66
musiał by to byc obraz który nie został przepuszczony przez nowego ABGXa by działał na 2.0

istnieje wstawka "surowa" czyli 2.0?
Poprzenie | 1 2 3 4 | Następne

Informacje
Info Jeżeli chcesz skomentować artykuł musisz być zarejestrowany na stronie.

2010-2011 © EXSite.pl All rights reserved. Design by T-RoX. Regulamin strony (1 stycznia 2011)

Jeśli któryś z linków zawartych w artykułach na EXSite łamie Państwa prawa autorskie, prosimy o zgłoszenie tego faktu TUTAJ w poddziale "Abuse - Naruszenie praw autorskich". Artykuł zostanie bezzwłocznie usunięty.